Beste horeca; als ik cola bestel wil ik geen Pepsi.

Gepassioneerd, dat is het woord dat mij het best omschrijft als het om mijn cola inname gaat; zeker 6 blikjes per dag tik ik weg. Coca Cola welteverstaan; voor alle andere merken haal ik mijn neus op. Dat dit niet in ieder huishouden zo is heb ik al lang geleden geaccepteerd; ik weet heus wel dat er doorgaans geen blikjes van het roodbruine goud koudstaan in de gemiddelde koelkast, dus zal ik er ook niet snel om vragen -water is prima in dat geval-. Waar ik echter wel een onnoemelijke, diepgewortelde hekel aan heb is als ik cola in een restaurant, lunchspot of bar bestel, en Pepsi krijg. Nog erger wordt het als er Pepsi Max wordt voorgeschoteld bij het verzoek om de lightvariant. Het moge duidelijk zijn; het moet maar eens afgelopen zijn met deze onzin.

Want in mijn hele leven heb ik letterlijk nog nóóit iemand ontmoet die liever Pepsi drinkt dan Coca Cola. Nooit. Gegarandeerd dat er naar aanleiding van dit verhaal ineens allemaal mensen opstaan die zeggen “Pepsi toch echt veel lekkerder te vinden” maar dat is niet waar en jullie liegen. Pepsi is vieze zoete kindertroep. Zo. Mijn ontzetting kan niet groter worden dan dat ik op een terrasje neerplof, een lekker fris colaatje bestel en ineens geconfronteerd wordt met de glasgeworden nachtmerrie voor mijn neus zonder waarschuwing, waarbij er dan ook nog eens net gedaan wordt alsof het heel normaal is: “u bestelde toch cola??”. Nee. Als ik cola bestel, bedoel ik Coca Cola. En dat vindt het overgrote deel van Nederland, aangezien 25% van de colaverkoop in de supermarkt van Coca Cola afkomt, tegenover zo’n 5% voor Pepsi; vast in de aanbieding gekocht gok ik zo. Waarom een zichzelf serieus nemende horecatent zich dan toch laat verleiden Pepsi te schenken is mij een absoluut raadsel. Ongetwijfeld krijgen jullie een smak geld toegeworpen door de grote smekers van de Pepsi fabriek, maar ze schotelen jullie een grote leugen voor; de term cola staat gewoon niet op eenzelfde lijn als Pepsi. Had ik een Pepsi gewild, had ik wel een Pepsi besteld en nee, dat zal nooit voorkomen. Dit geldt overigens ook voor alle hippe-oh-zie-mij-eens-bij-de-tijd-zijn tenten die ineens Duitse cola gaan schenken met kekke labeltjes; don’t. Het is niet te drinken.

Dus hierbij dan ook mijn oproep aan heel Horecaland; stop met het schenken van vieze cola omdat het hip is, omdat het goedkoper is, of omdat je zelf Coca Cola om wat voor reden dan ook niet lekker vindt. Schenk gewoon mijn oude vertrouwde merk, en als je het dan al niet doet, verras me er dan niet ineens mee door het voor mijn neus neer te plempen, maar waarschuw me van tevoren. Dan bestel ik namelijk wel een glaasje kraanwater.

12 gedachten over “Beste horeca; als ik cola bestel wil ik geen Pepsi.

  1. Pingback: viagra sale jhb
  2. Pingback: banana deltasone

Reacties zijn gesloten.