Welke rechter krijgt mijn ruzie?

Keuzestress. Tot voor kort niet een gegeven waar ik ooit last van heb gehad, maar sinds een krap jaartje ineens heel relevant aan het worden. De reden?
De rijdende rechter op Nederland 3 in de persoon van John Reid (ook nog eens de bedenker van Fokke en Sukke!) en daar tegenover good ol’ Frank Visser bij Mr. Frank Visser doet uitspraak, uitgezonden door SBS 6.
Waar ó waar ga ik mijn tokkieconflict voorleggen om mijn door Andy Warhol beloofde “15 minutes of fame ” te claimen?

Dat klopt, we zijn nog steeds niet verhuisd (aanstaande zaterdag is de planning!) en het klopt dus ook dat er geen conflict is. Nog niet, want ik hou de buren en mijn erfgrens nauwlettend in de gaten; het woongenot mag dan misschien wel ondergesneeuwd worden door zo’n burieruzietje, maar wijlen Warhol heeft er ook nooit bij vermeld dat het makkelijk zou gaan en ik moet toch ergens een vete vandaan toveren. Vriend, vriendinnen, familie; iedereen is heus trots op me, maar ik denk dat ze pas echt zouden glimmen als ik op de dinsdagavond eens even goed mijn bek open trek tegen de timide buurman die de schutting met één centimeter teveel over de erfafscheiding heeft gepletterd.
In mijn fantasieën hierover triomfeer ik dan ook door de rechter haarfijn uit te leggen hoe de vork in de steel -of de schutting in de grond- zit. Vanzelfsprekend met overtuigende argumenten als “het gaat me gewoon om het principe”.

Maar wie ó wie krijgt het genoegen? Ga ik voor de onverholen sensatietelevisie op SBS6, waarbij door presentator Viktor Brand lekker suggestieve vragen worden gesteld en extra olie op het vuur wordt gegooid door uitspraken als “óhóhóh dat u dat zólang heeft gepikt!”, waarna meester Visser alsnog de redelijkheid zelve uit kan hangen? Of ga ik toch voor het klassieke concept van KRO/NCRV in de vorm van de Rijdende Rechter waarbij -ook niet onbelangrijk- allemaal mensen die er hélémaal niets mee te maken hebben ook hun mening kunnen geven (“schutting? Daar weet ik niks van. Maar je moet dr geen leugenaar noemen hoor, das niet leuk”).
Van tevoren zal ik iniedergeval alvast een gepaste titel doorgeven aan de programmamakers, hoeven ze zelf niet hun hoofden te breken over die ene hilarische zinsnede;  “de matador van Rotjeknor”, lijkt mij een overduidelijke winnaar.          

En in het onwaarschijnlijke geval dat mijn gram niet gehaald wordt? Patty Brard en ik zullen een match made in heaven zijn; “Bonje met de Buren” is vast wél klaar voor mijn gelijk.

3 gedachten over “Welke rechter krijgt mijn ruzie?

  1. Briljant!
    Ken je de aflevering van het hondje? Met de hondenfluisteraar?
    En de man die ‘zijn hondje nu niet meer lekker over zijn balletjes kan aaien’…?
    Verrijking van je leven!
    :)

Reacties zijn gesloten.