De zeven goede voornemens voor 2017

Ik heb nogal wat tijd gehad de afgelopen weken om hierover na te denken.

– Ik ga een biologische knutselmoeder worden! Já, ik zie het al helemaal voor me, hoe ik alleen nog maar groenten uit mijn eigen moestuin voorschotel aan het kleine spruitje, terwijl ik ondertussen van 3 wc-rolletjes een raket in elkaar knutsel waar daadwerkelijk vuur uitkomt en we samen educatieve liedjes zingen over bijna uitgestorven diersoorten. Nu heeft dit voornemen wellicht wat tijd nodig -en de nodige aanpassing van nouja….ons leven-. Daarom hebben we hem iniedergeval alvast aangemeld bij het antroposofische kinderdagverblijf. Mochten wij nou alsnog de mist in gaan en -God verhoede- potjes gaan geven in plaats van zelfgeteelde in elkaar geprakte bananen krijgt hij alsnog twee dagen per week het goede voorbeeld bij anderen.
– Yoga! Vriendin en ik roepen dit al jaren, maar iedere keer lijkt er iets tussen te komen; doorgaans het gezond verstand. Maar nu, zo beloofden we elkaar plechtig om 12 uur oudejaarsavond, gaat het er echt van komen. Aan het eind van 2017 ben ik in staat de sprinkhaan uit te voeren zonder dat de ambulance daarvoor klaar hoeft te staan.
– Buiten een biologische-knutselmoeder-die-ook-nog-eens-yoga-beoefent (ik ga een hit worden bij de andere moeders van het kinderdagverblijf, dat voel ik aan alles) wil ik ook graag het schoolvoorbeeld van ultieme burgerlijkheid worden. Daarom heb ik voor maart alvast een midweek bij Landal geboekt en denk ik dat ik voortaan maar servies van BLOND Amsterdam ga sparen. Of plastic grijze tuinsets….you get the picture.
– Maarrrrrrrr burgerlijkheid anno 2017 houdt natuurlijk óók in dat je “behalve mama, ook nog vrouw bent”….ofzoiets. Dat is wat ik iniedergeval ongeveer heb meegekregen van de drie mamablaadjes die ik heb doorgebladerd en daarna weer huilend terzijde heb gegooid omdat alle suikerzoete clichés me iets te veel werden. Betekent natuurlijk niet dat ik het niet graag letterlijk neem, dat hele vrouw blijven; ik ga er iniedergeval vanuit dat het geheimtaal is voor “je moet minimaal nog ééns in de maand samen hartstikke dronken worden”. Regelen we, het eerste festival is al geboekt. Oja, we zoeken nog een oppas voor koningsdag.
– Trouwen. We zouden het bijna vergeten door alle ophef van dat hele zwanger zijn en de aankomende baring, maar er moet in mei ook nog getrouwd worden. Dat op zich zal een eitje worden -kwestie van ja zeggen- maar er moet ook nog het één en ander gepland worden qua feest (weer die drank heh…). Binnenkort maar eens het actiecomité bij elkaar halen (vriend komt immers niet verder dan “als er maar bier is”).
– 20 kilo. 20 kilo is tot nu toe de tussenstand van de extra kilo’s die ik meezeul. Net zoals mijn omgeving dapper blijft volhouden dat dit “vooral vocht is joh” heb ik mijzelf dit inmiddels ook maar wijs gemaakt. Ik ga er dus voor het gemak maar van uit dat er straks na die bevalling in één klap ongeveer 18 kilo kwijt is. Nouja, die laatste twee kilo is dan ook wel te doen in vier maanden tijd.
– Ik heb voor het eerst van mijn leven een abonnement op de krant genomen. De Volkskrant om precies te zijn; de enige krant waarop ik een gratis abbo kon nemen zonder dat het het AD of de Telegraaf betrof. Ik ga in het nieuwe jaar dus heel belezen en wereldwijs doen en natuurlijk mijn mening geven over allerlei politieke zaken waar ik me eerst verre van heb gehouden. Ik denk dat iedereen hier heel erg naar uitkijkt ja.

Zo, dat waren ze. Zeven goede voornemens voor 2017, en allemaal zo lekker haalbaar ook.
Voor nu ga ik een bakje vlaflip inschenken, die leeglepelen, en me ondertussen verwonderen over hoe snel dat vocht er bij lijkt te komen die laatste weken. Bijzonder.