6 dingen die onveranderd zijn (en waarschijnlijk blijven)

De wereld staat in brand en niets is meer zoals het vorige maand, vorige week of zelfs gisteren was.
Een schrale troost, maar sommige dingen veranderen nooit;

– Mijn gewicht. Nee, ik weet ook niet zo goed wat ik had verwacht zo vers 4 dagen in mijn thuiszitavontuur, maar in ieder geval een kilo of vijf minder had geen overbodige luxe geweest. Nu helpt het niet mee dat wij het “support your local” dingetje érg serieus nemen. Wat moet immers de plaatselijke snackbar, sushiboer, wokrestaurant of Surinaamse broodjeszaak zonder onze nimmer aflatende bestelstroom? Dus hoewel ik momenteel het groter goed voor mijn eigen belang laat gaan -altruïstisch als ik ben- maakt dat mijn gewicht wel onveranderd. Mijn gevoel daarover trouwens ook.
– Skyradio en Bryan Adams. Hoe die liefdesrelatie ooit ontstaan is is mij een raadsel, maar dat de Illuminati en Skyradio gezamenlijk achter zijn carrière zitten staat buiten kijf. Want het maakt werkelijk niet uit op welk tijdstip je in de auto stapt en hoe lang je dan vervolgens rijdt; Summer of 69 is een zekerheidje. En écht; waarom? Het is een flutnummer met een fluttekst en flutakkoorden. Maar; wel een boeg in bange dagen, zo blijkt.
– Trump. Need I say more
– De nietszeggendheid van Temptation Island. Weten jullie nog, dat dat leuk was, ooit? En denken jullie ook dat het er aan ligt dat jullie ouder worden, dat het de laatste jaren helemaal niet meer leuk is? Nonsens! De mensen zijn gewoon te oppervlakkig, te oninteressant en de verleiders te….veel gewoon. Toch kijk ik iedere week weer, omdat het wel een fijn zekerheidje in het leven is momenteel.
– Marktplaats. Ik vind het prachtig om te zien, al die saamhorigheid op social media, in de buitenruimte en om mij heen. Maar op Marktplaats blijft het een apenrots waar de ontwikkeling van de gebruikers heeft stilgestaan na ongeveer het jaar 40 voor Christus. Zonder blikken of blozen wordt er €5 geboden op die nieuwe Bopita box, of komen ze voor €100 “nu je auto halen”, niet zelden gevolgd door een “val dood dan” als je toch niet zo wild blijkt te worden van dit fantastische voorstel. Niks saamhorigheid, niks zorgen voor elkaar; gewoon good ol’Marktplaats.
– Het gezicht van Linda de Mol. Pak een foto van toen ze 20 was, 30, 40 of 50; blijft gewoon hetzelfde.
– De standaard praatjes. Soms gaan ze over het weer, bijvoorbeeld bij langdurige sneeuwval. Soms over een evenement, bijvoorbeeld als Nederland net het songfestival heeft gewonnen. En soms over een virus. Het standaardpraatje verloopt echter altijd hetzelfde;
“het is wat heh”
“Nou”.

Dus hup; zet Bryan Adams op, slinger temptation aan of bekijk even Trump zijn twitterfeed en je waant je zo weer in januari 2020.