Het leven van een seriejunk waar jullie mij bij moeten helpen.

Ooit keek ik nauwelijks series. Tot een jaar of -pak hem beet- anderhalf geleden was mijn serie-inname beperkt tot Game of Thrones en Downton Abbey, wat goed te overzien was. Toen kwam eerst het vriendje, en later Netflix; een combinatie die killing blijkt te zijn als je nog iets van een sociaal leven wilt hebben. De definitieve nagel aan mijn doodskist is Popcorntime; alle series ooit gemaakt één muisklik weg. Vooral mijn ietwat uitgebreide fantasie blijkt het grootste probleem te zijn tijdens het kijken; ik kijk de serie niet, ik wórd de serie, met alle gedachtes die daarbij horen.

Zo had ik nooit stilgestaan bij preppen voor ik the Walking Dead had gezien. Daarnaast ging ik ook heel anders naar mijn familie en vrienden kijken; wie zou het proces van overleven alleen maar in de wegzitten en zou ik dus moeten achterlaten? Wie zou ook de leiderrol op zich willen nemen die ik mijzelf uiteraard al had toegeëigend?
Boardwalk Empire zorgde weer voor een compleet andere gedachtenstroom; hoe zou ik het doen in de roaring twenties? Zou ik een gangsterliefje willen zijn, inclusief de parels, pistolen en het gevaar?
Van Downton Abbey ga ik bekakt engels praten, na True Detective heb ik twee weken niet meer geslapen, tijdens Suits besloot ik dat een carrière in de advocatuur ook echt wel wat voor mij zou zijn, hoewel ik mijzelf als seriemoordenaar na het zien van Fargo ook niet uitsluit, van Broadchurch werd ik zelf licht paranoia omdat iedereen het gedaan kon hebben en na The Wire hebben we uren gestaard na de street view van Baltimore; een kleine greep van het arsenaal series wat we de laatste tijd hebben gekeken.
Grootste paniekmoment? Daar waar de serie gaat eindigen. Seizoenen achter elkaar door kunnen kijken is mijn grootste hobby en als dat dan ineens stopt blijft er weinig meer over van mijn leven; wat moeten we nu doen op de zaterdagavonden dat we eigenlijk op een feestje zouden moeten zijn maar gewoon lekker op de met vlekken van het afhaaleten besmeurde bank zijn blijven liggen onder een dekbed ook al is het 30 graden buiten? Precies.
De verhitte zoektocht naar een nieuwe serie begint, waarbij ik urenlang de lijstjes op IMDB bekijk of daar iets tussenzit om vervolgens aan iets nieuws te beginnen waar we dan toch weer na drie afleveringen afhaken omdat ik het niks vind. De grote faals wat mij betreft in serieland?
Het spijt me, maar Breaking Bad heeft me echt nooit kunnen grijpen en die ó zó briljante Luther kon me aandacht precies een halfuur vasthouden. Grootste oh-mijn-god-vond-je-die-echt-niks? Sherlock. Werkelijk geen drol aan.

Ik ben het zat. Ik ben het zat tientallen lijstjes door te spitten op zoek naar die ene briljante serie; in die tijd zou ik immers met gemak een pilotaflevering kunnen kijken. Daarom de simpele maar toch zo belangrijke vraag. De zon begint te schijnen, er komen steeds meer feestjes aan en mijn excuses beginnen op te raken nu ook de laatste serie is uitgekeken. Help mij de ellenlange zomer door;
wat is jouw top 3 van beste series ooit?

4 gedachten over “Het leven van een seriejunk waar jullie mij bij moeten helpen.

  1. banshee!!!!! Bloodline en.. Tsja het eerste seizoen van the following. Geen top drie maar mss heb je deze nog niet gezien. Daarnaast heb ik net the vampire diaries gekeken en the originals er achteraan.
    Series… Tsja t echte leven :-)

    1. Pfff I know! Thanx babe, zijn nu in eerste instantie voor Sons of Anarchy gegaan, ook goed (en denk dat jij dat ook wel kan waarderen!)

    1. Rome nooit gezien! Tudors wel helemaal weg van, dus Rome gaat zeker op het lijstje :D

Reacties zijn gesloten.