Het “wacht maar tot” type en hoe je ze voorgoed de mond snoert

We kennen ze allemaal, en over het algemeen zijn het vrouwen; het “wacht maar tot” type. Dit type wentelt zich met liefde in alle wijsheid die ze de afgelopen jaren hebben opgedaan en kunnen niet wachten om dat met jou te delen. Waarom? Omdat ze graag willen dat jij dezelfde fouten als hen maakt.

Het “wacht maar tot” type weet de zin in iedere situatie te proppen waar het haar uitkomt; “Wacht maar tot” je kinderen hebt, tot je op jezelf woont, tot je ouder bent, tot je werkt, tot je studeert of tot het jou overkomt; er is geen situatie denkbaar waar deze vrouwen niet hun betweterige vingertje op kunnen heffen om jou eens goed de les te lezen. Wat ze eigenlijk bedoelen is; wacht maar tot jij je in dezelfde uitzichtloze situatie als mij bevindt. Want jíj kunt nu wel beweren dat je bij je man weggaat zodra hij een scheve schaats rijdt; Wacht maar tot het je echt gebeurd en je net als hen in een ongelukkig huwelijk vastzit. Je kunt nu wel zeggen dat je je kinderen niet zult verwennen, maar wacht maar tot je net als hen één keer teveel toegeeft en met eenzelfde soort spuugkinderen hele dagen bent opgescheept. Wacht maar, wacht maar, wacht maar; het ligt in de bek bestorven. En eigenlijk is er maar een goede reactie.

Wat deze vrouwen namelijk eigenlijk willen is eenzelfde soort wijsheid van jou terug. In plaats van te zuchten zodra je de dames een ademteug ziet nemen om los te barsten, moet je ze voor zijn.
Jij: “Ik zal mijn kinderen later nooit hele dagen voor de tv zetten, ik laat ze liever spelletjes spelen”
Zij: *Zuigt adem naar binnen om een “wacht maar tot ze er zijn” over je uit te spugen*
Jij: “Wacht maar tot ze er zijn, kan jij er misschien ook nog iets van leren.”
Probleem opgelost; ze praat gegarandeerd nooit meer tegen je.

8 gedachten over “Het “wacht maar tot” type en hoe je ze voorgoed de mond snoert

  1. Pingback: nelpa stromectol

Reacties zijn gesloten.