nog 27 dagen…een update van de laatste weken

Nog 27 dagen…..nog 27 dagen….

  • nesteldrang is a thing. Zodanig een ding dat ik al meer dan eens om tien uur in de avond als een malle besloot de trap te stofzuigen (Robo kan immers niet overal komen) waarbij vriend stoïcijns voor zich uit blijft staren alsof er niets gebeurt. Ook al flikker je met stofzuiger en al van de trap af.
  • Een onverwachte babyshower bleek toch iets teveel van het goede te zijn; na twee slapeloze nachten was het vooruitzicht van een meute vriendinnen voor mijn neus niet te behappen. Ik heb vriend dan ook snotterend en wel gesmeekt me toch alsjeblieft iniedergeval te zeggen of ik me moest douchen die zondag “want als er iets gaat gebeuren wil ik make-uhhhuuuuppp oooohhhhhooooppppp”. Dag verrassing, hallo make-up.
  • Moltons, bipsthermometers, kruikenzakken, verschoonmatten….iedere dag weer kan ik iets dodelijk saais toevoegen aan de lijst onzin die schijnbaar echt gekocht móet worden. Ter compensatie heb ik me dus ook maar gestort op dingen die wel belangrijk zijn; nieuw bestek, de perfecte zwarte joggingbroek en een brievenhouder (das handig ja).
  • Sowieso is het hebben van verlof vrij prijzig blijkt. Iedere dag uit lunchen met vriendinnen begint in de papieren te lopen, maar maakt wel dat ik nu eens écht compleet op de hoogte ben van ie-de-reen zijn leven. Aankomende maandag Guliano anyone?
  • Ik vind mijzelf nog steeds de redelijkheid zelve. Vriend ook, tot ik naar bed ga schijnbaar.
    “Hou je écht van me”–“Ja schatje, echt”–“en ga je me missen als je straks gaat slapen?”–“dat denk ik niet, want ik ga slape…..”–“THAT’S IT, LAAT MAAR, IK VOED JE JONG WEL ALLEEN OP!”
  • Ik kook! Dankzij een debielen-proof kookboek wat ik van mijn liefste collega kreeg (iets over wat een student ‘s avonds eet) kan ik nu al een heuse prei-stamppot met chorizo maken. Meer heb je niet nodig in het leven dacht ik zo.
  • Ik waggel, ik snurk, ik draag Uggs en ben niet meer uit mijn joggingbroek te slaan. Nu ook de veel te blije gebruikers op de West-Kruiskade me toeroepen dat dat vast “twee gezonde kinderen zijn in mijn buik!” begin ik me toch wat zorgen te maken of ik mijn lichaam weddingproof ga krijgen voor de grote dag daar is….ik heb vier maanden
  • Toen de kerstboom ein-de-lijk stond begon vrijwel direct mijn campagne hem weer weg te krijgen; de box moet nu eenmaal op die plek komen te staan, en mijn nesteldrang vertelt me dat dat nunununuNU moet. Vriend weigert echter, dus kijk ik er noodgedwongen nog zeker anderhalve week tegen aan.

Nog 27 dagen te gaan; vriend komt net binnen met winegums, Tony’s chocola (de oranje natuurlijk) en M&M’s. We gaan de slimste mens kijken, en ik mag als eerst de goede antwoorden geven.
Ik denk dat het wel goedkomt allemaal.