Tips voor de debiel die ook hoogzwanger besluit te verhuizen

Verhuizen als je hoogzwanger bent; ik raad het niemand aan. Het is ons gelukt, we wonen sinds een week in ons paleisje (wat ik gewoon heel grappig vind om te zeggen omdat het zo’n verschrikkelijke hoerenbenaming is voor een huis…gewoon een huis) zonder dat we elkaar de hersens in hebben geslagen en with a little help from our friends maar jeetje…dat was best pittig.
Mocht je je nu tóch denken dat ik vooral een aansteller ben, het best meevalt en je dus ook die sprong gaat wagen heb ik wat tips voor je;

Tone it down met die eerlijkheid. Schijnbaar is het helemaal niet leuk als je vrouw direct na binnenkomst over een scheefzittend latje begint (“ja schat, zo verhuis ik dus niet heh”) als er de hele dag geklust is. Pak haar andersom ook niet terug door “lekker net zo eerlijk terug te gaan doen”, ze hoeft écht niet te weten dat ze te zwaar is geworden om de dag door te nemen terwijl ze op je ligt.
Eikel.
– Wees sowieso niet te gortig met de zin “als … niet gebeurt verhuis ik niet”. Het gebeurt namelijk niet, en je verhuisd toch wel. Bovendien blijkt er een punt te komen dat hij dan dingen zegt als “dan verhuis je lekker niet schat, en ga je met je matrasje op de grond slapen” zonder dat het hem iets lijkt te doen. Keihard.
– In betonnen muren kan je geen spijkers slaan. Nouja, behalve mijn schoonvader dan, maar dan moeten het zwarte spijkers zijn, en dan moet je al wel eerst de hele muur aan gort geslagen hebben. Weet je dat ook alvast.
– nu we het daar toch over hebben; leer jezelf aan zo’n boormachine te gebruiken. Mocht je namelijk net als ik vóóral de obsessie krijgen dat álles opgehangen moet worden (“jaaaahaaaa ik snap heus wel dat die keuken af moet maar kóm óp, hang gewoon even dat lampje snel op!”) dan kan je het gewoon zelf doen, in plaats van dan maar iedereen die even vijf minuten langskomt direct aan het werk te zetten. Sorry jongens.
– Koop niet die biscuitjes met een laagje chocola en suiker. Je bent toch de enige die het eet en je krijgt er maagzuur van als je zo’n complete rol binnen anderhalf uur naar binnen douwt. Stroopwafels zelfde verhaal; of leg ze iniedergeval op een plek die anderen ook weten te vinden.
– Schaam je niet voor dat break-down moment wat gaat komen. Ook niet als daar toevallig twee vriendinnen bij aanwezig zijn, terwijl jij alleen nog maar heel hard dingen kan gillen als “IK WEET HEUS WEL DAT IK ONREDELIJK BEN MAAR HANG GEWOON DIE KLOTEKNOPPEN AAN DIE KASTJES”. Geeft allemaal niks; zij zijn ook ooit zwanger en dan ben jij er ook voor hun, akward om je heen kijkend en je afvragend hoe je zo snel mogelijk weer weg kunt komen.
– Misschien is dit niet het moment om relaties met je buren op te bouwen, of überhaupt je mening over hen te gaan vormen. Ik haat inmiddels de hele buurt, en iniedergeval één stel buren haat mij terug (wellicht dat ik niet zo’n punt had moeten maken van het achteruit rijden zodat zij gewoon de verhuiswagen uit konden laden. Op dat moment gaf het me een heel goed gevoel dat ze de gehele wagen moesten verplaatsen; ik had tenminste nog ergens macht over). Kortom; verstop je gewoon, en doe het voorstelronde nadat je hebt geworpen een keer.
– lijstjes opdringen werkt niet, ook niet als je het heel vrolijk brengt. Zo kreeg ik op mijn hyperhysterische “schatje, superhandig! Ik heb al een heel lijstje in mijn hoofd van wat er precies moet gebeuren vóór de housewarming zodat alles écht af is” alleen maar een “Nee”. Ik heb nog zes dagen, dus mocht ik er voor die tijd nog achter komen wat wel werkt laat ik het weten.

Lang verhaal kort; ellende, maar doorgaans heb je weinig keus en zal je dus wel moeten.
De waarheid is dat we elkaar na drie weken klussen afentoe best een beetje zat waren (de volle waarheid is waarschijnlijk dat hij mij nog véél vaker zat was dan ik hem) maar dat dankzij zijn vastberadenheid de grote zaken af te krijgen er nu een keuken én een bedstee staat en dankzij mijn hormonale “ik wil de badkamermuur gewoon oorrrraaaahaaaaanjeeee” we nu een supertoffe badkamer hebben.
Eigenlijk waren we dus gewoon een match made in heaven, zoals altijd.
Als hij vandaag die kloteschilderijen eindelijk eens ophangt.