Tips voor een lang en gelukkig huwelijk

Zaterdag is het zo ver: dan zijn we één jaar getrouwd. Aangezien dit heel lang is en bovendien zeer succesvol verloopt denk ik nu de aangewezen persoon te zijn tips te geven hoe dit alles goed te laten verlopen.
Komtie heh!

– het begint eigenlijk allemaal al bij het managen van je verwachtingen op de dag zelf, want eerlijk; trouwen is helemaal niet zo leuk. Tuurlijk, ons feest was da shit Met de grootste katerdichtheid die Rotterdam ooit gekend heeft, maar ik vond het toch vooral allemaal zenuwslopend, die hele aanloop tot het ja-woord (ook al hadden we de koelste BABS van de wereld). De waarheid is dat ik al drie borrels op had voordat ik überhaupt de gang naar het stadhuis kon maken en pas nadat ik zeker was dat iedereen het naar zijn zin had (op die paar notoire zeikerds na, maar die zal je altijd houden) kon ik een beetje ontspannen….en nog meer drinken.
– Een gelukkig huwelijk, dat maak je niet alleen. Daar heb je vriendinnen voor nodig waar je zo nodig tegen aan kan zeuren, vrienden waar je alcohol mee kunt drinken als je elkaar niet meer zoveel te vertellen hebt, en opa’s en oma’s voor het broodnodige oppassen als je elkaar dan toch weer juist wel dingen wil vertellen. It takes a village to support a marriage zullen we maar zeggen!
– Verwachtingen? Spreek ze lekker uit joh! Nou verwacht man niet zo heel veel van me -behalve iets met opruimen wat ik altijd een beetje negeer- maar ik des te meer van hem; mijn hele geluksgevoel ligt immers in zijn handen. Daarom geef ik gewoon minutieus aan hoe ik events als mijn verjaardag, onze trouwdag en bijvoorbeeld Moederdag voor me zie, waarna er alsnog niets geregeld is en ik huilend op de bank kan plaatsnemen om beschuldigende blikken te werpen (zo hoog lag die lat niet, wat is nou een persoonlijke serenade van Boudewijn de Groot??)…en die eerdere vriendinnen weer kan appen.
– hetzelfde geldt voor complimentjes; gewoon om vragen joh!
* wat vind je het allerrrrrmooist aan mij?
* je gezicht.
* Dat telt niet, dat is net zoiets als dat ik je rug zeg, specifiekerrrrrrrrr!
* ok, je neus.
* dat is het stomste wat ik ooit gehoord heb. Bedoel je mijn ogen?
* ……
* aaaaaah thanx!

De waarheid is dat er eigenlijk helemaal niets veranderd is, zo voor en na het huwelijk, behalve dan mijn achternaam en de groeiende zorgen van man als ik weer eens te veel geld uitgeef, niets romantischer dan trouwen in gemeenschap van goederen immers. Zaterdag proosten we dus maar op een geslaagd eerste jaar en dat er nog eens 100 mogen volgen!