Vijf dingen op Facebook die ik “niet leuk” ga vinden, deel 1

Facebook komt na jaren met een “vind ik niet leuk” knop. Persoonlijk vind ik dat erg leuk, want er zijn meer dingen die ik niet leuk vind dan wel. Nu zal ik mijzelf wel enigszins moeten limiteren aan alle dingen die ik niet leuk ga vinden, ik wil immers niet als “dat negatieve wijf” bekend komen te staan, Hierbij dus alvast vijf dingen die ik sowieso niet leuk ga vinden:

– Ieder plaatje wat met een hele slechte paint versie in elkaar is gezet en wat begint met “PAS OP!!!!! CRIMINELEN HEBBEN EEN NIEUWE METHODE…” of “PAS OP!!! DIT IS ECHT GEBEURD…” of “PAS OP!!!!! ONLANGS IS MIJN BUURVROUW….”. Vervolgens wordt er gewaarschuwd voor criminelen die tegenwoordig high-tech apparatuur bezitten waar James Bond jaloers van zou worden. Dat diezelfde sufkoppen doodleuk openbaar op Facebook zetten wanneer ze op vakantie gaan ontgaat ze zelf blijkbaar totaal. Rot op met je slechte paint plaatjes, rot op met je hoax.
– Plaatjes van afgeragd gevonden honden in het bos die daarna zo lekker opknappen, of een zwaar mishandeld paard ergens in Oekraïne, of een kat waarbij een rotje aan de staart was vastgebonden krijgen sowieso een vind ik niet leuk. Nee, niet omdat mijn hart breekt bij het zien van dat soort plaatjes, maar omdat ik het gewoon onsmakelijk vind om naar te kijken en er zeker niet mee geconfronteerd wil worden als ik over Facebook scroll: ik wil gewoon foto’s van gelukkige levens, niet van half ontvelde dieren. Ja, heel zielig etc etc, maar nee, doe maar niet.
– Je kind. Je kind is leuk, echt, een popje. Maar niet vijftien keer per dag. Je kind is leuk als het eens iets doet, of daadwerkelijk poseert, maar niet de halfscherpe foto’s van de banaan die die tussen de bank aan het pletten is. Vind ik niet leuk.
– Alles op “Nederland mijn Vaderland”. Ja, ik vind het walgelijk wat daar allemaal gepost wordt, maar daadwerkelijk de discussie aangaan of de straat op, daar ben ik dan weer te lui voor. Mijn instant-protest vanaf de bank kan nu de vind-ik-niet-leuk-knop worden, zodat ik ook eens politiek betrokken ben voor het goede doel. Behalve als ze de Jumbo gaan boycotten omdat die witte pieten gaan gebruiken natuurlijk; scheelt weer wachten tijdens mijn lunchpauze.
– Eindelijk, de manier om aan te geven dat je die nieuwe relatie of verloving helemaal niet zo ziet zitten; omdat je nu eenmaal weet dat het een eikel is die je al drie keer belazert heeft, aangezien je dat de laatste keer nog snikkend in de kroeg vertelde, of omdat die trut alleen maar bij je is tot ze wat beters vind. Deed je het vroegen maar gewoon niet liken als stil protest, nu kan het eindelijk wat mondiger plaatsvinden.

Zo, dat lucht op. Deel twee komt eraan!

Reacties zijn gesloten.