Waarom ik toch weer terug ben op Facebook

Zo’n zes maanden geleden was het dieptepunt in mijn Facebookdagen bereikt; ik wist meer van het leven van oud klasgenootjes die ik al geen 10 jaar meer had gezien, dan van sommige van mijn vriendinnen -die heel wijs nooit Facebook hadden genomen. Het was klaar, schlüss, finito; de banden tussen Facebook en mijzelf werden rücksichtslos verbroken, mijn account verwijderd. Het leverde me een hoop rust op.
Voor een dag of drie.

Ná die drie dagen bleek hoe vreselijk saai het was om me alleen maar met mijn eigen leven bezig te houden; zoveel spannends gebeurt er nu eenmaal niet. Dus appte ik mijn vriendinnen, vooral diegene zonder Facebook. Wat bleek? Maken ook niet zoveel mee.
Niemand eigenlijk.
Behalve Peter Jan Rens.
Peter Jan Rens en Virginia waren in de tussentijd uit elkaar gegaan. En weer bij elkaar gekomen. Maar toen toch weer uit elkaar. Peter Jan Rens wilde naar Turkije verhuizen, om bij zijn Virgien te zijn, maar deed dat toch maar niet. Peter Jan Rens wilde de meneer Kaktus show weer nieuw leven inblazen, en je kon hem mailen als je daar je geld in wilde pompen. Peter Jan Rens maakte allerlei doldwaze avonturen mee in de tijd dat ik niet op Facebook vertoefde, en dat moest ik allemaal van de Telegraaf achterklap pagina vernemen. Dat is helemaal niet zo fijn als je denkt, want dan krijg je niks mee van alle commentaren van Peet zijn fans -en dat zijn er nog al wat. Het maakt namelijk niet zoveel uit wat Peter Jan Rens allemaal wel of niet doet, zijn fans staan altijd voor hem klaar met opbeurende teksten als “laat je niet gek maken hoor” en “jij krijgt echt wel weer een programma, je bent de beste!”. Bleken ze gelijk in te hebben, want hij komt vanaf januari weer met een real-life soap op de buis. Las ik ook op Telegraaf.nl.

Het begon allemaal stiekempjes; ik logde in op vriend zijn Facebook, zocht de Peet op en las snel bij. Menig sneaky-porno-kijker zal jaloers op mijn behendigheid zijn; ik werd razendsnel in het wisselen naar de site van H&M als hij aan kwam lopen waardoor ik het nog weken geheim wist te houden. Maar, een fan is een fan, zo besloot ik. Het werd tijd het out in the open te doen; na een paar weken deed ik gewoon dagelijks mijn Peter Jan rondje, vriend ondertussen op de hoogte houdend van het wel en wee van ‘s lands meest bijzondere bekendheid. En als ik dan toch bezig was scande ik meteen even heel vriend zijn Facebook, en alle andere mensen die hun pagina op openbaar hadden staan en ik zo graag bespioneerde.
De eerlijkheid gebied te zeggen dat je gewoon niet de hele dag door op andermans Facebook door kan brengen, dus toen ik zag dat ik allemaal diepe, inspirerende teksten als “Weet wat je wil wil wat je doe!”op mijn held zijn page had misgelopen omdat vriend het toch wat zat begon te worden wist ik het zeker;
het had lang genoeg geduurd. Tijd om terug te keren.

Die terugkeer, twee dagen geleden, bleek perfect getimed te zijn. Peet en Virgien zijn gister verloofd, en hij heeft dus speciaal op mij gewacht zodat ik alles -inclusief de commentaren- op de voet kan volgen.
Vind ik supertof van hem.
Een meer legitieme reden om dat profiel weer aan te maken kan ik me dan ook niet voorstellen;
I’m back!